Over Ons

Wij zijn Menno en Denise van den Berg en wij wonen met onze honden in het Brabantse Terheijden.

 

Onze liefde voor de Golden Retriever begon al op jonge leeftijd. Denise is van thuis uit opgegroeid met een Golden Retriever en Menno heeft al Golden Retrievers zo lang als hij zich kan herinneren.

Ons verhaal samen begint met Tess, geboren in 2000. Zij woonde al bij Menno toen wij “verkering” kregen. Het was liefde op het eerste gezicht. Tess was een hond uit duizenden.

 

Toen Tess 11 was, wilden wij er graag een pup bij. Dit om Tess wat actiever te maken. Tegelijkertijd konden wij op deze manier de pup een stabiele basis geven van een volwassen hond.

En zo kwam in juni 2012 Marley (Super Surprise First Edition) bij ons wonen.

 

Omdat Tess in gezelschap van Marley ontzettend opknapte, en actief bleef, besloten wij een jaar later nog een pup te nemen. Op die manier had Marley ook een écht speelmaatje. In september 2013 werden wij trotse eigenaar van Tip (Super Surprise A Whole New World). Marley en haar zus Tip zijn vanaf het begin niet meer van elkaars zijde geweken.

                                                                

In november 2014 moesten wij, toch nog onverwachts, afscheid nemen van Tess. Ze heeft een prachtige leeftijd (14 jaar en 3 maanden) behaald, maar wij waren er kapot van.

We missen haar nog steeds.

 

In januari 2017 is ons jongste hondje Happy (Potpouri van de Gouden Spetters) bij ons komen wonen en met haar ontstond de droom om te gaan fokken.

 

Onze kennelnaam is ontstaan uit onze voorliefde voor koken en lekker eten. Menno is chef-kok van beroep en op deze manier hebben we deze liefde verweven met onze liefde voor de Golden Retriever.

Al onze honden groeien op in huiselijke kring. Aan liefde, aandacht en goede verzorging geen tekort!

 

Ons doel is om mooie, rastypische en gezonde Golden Retrievers te fokken, met bovenal het fijne ‘Golden’ karakter; vriendelijk, evenwichtig, intelligent en met de beroemde “Will to Please”. Wij fokken volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de Golden Retriever Club Nederland.

De honden waar wij mee fokken, hebben een officiële HD-uitslag en ED-uitslag en zijn vrij van erfelijke oogafwijkingen. Ook worden onze honden per DNA getest op de erfelijke afwijkingen Ichthyose, GR_PRA1 en GR_PRA2.

 

Wij fokken uit liefde voor dit ras. Daarom willen wij dat al onze hondjes terechtkomen in een liefdevolle omgeving. Het is voor ons dan ook van belang om u en uw gezin beter te leren kennen, zodat we hier een juiste inschatting en afweging in kunnen maken.

Mocht u interesse hebben in een Chef’s Special pup, kunt u uiteraard contact opnemen.

Dit kan telefonisch (in de avonduren) of via e-mail.